Crowdsourcing gaat uit van organisaties en/of mensen die uiteindelijk baat hebben bij de verbeteringen, ideeŽn of het werk van de community. De bijdragen kunnen beloond worden maar dit hoeft niet persť met geld te zijn.

Crowdsourcing is een krachtig middel om gebruik te kunnen maken van de ideeŽn en expertise van de massa. Dit is niet nieuw alleen zijn er nu instrumenten die er aan bijdragen dat er veel sneller een grote massa bereikt kan worden. En hier zit de uitdaging. Hoe kunt u de ideeŽn en kennis dusdanig stroomlijnen zodat u er iets concreets mee kunt gaan doen?


Opzetten crowdsourcing

DaaD Consultancy kan u begeleiden bij trajecten om maximaal nut te halen uit uw crowdsourcing zodat u de oplossingen en ideeŽn krijgt die u nodig heeft. Denk hierbij aan:

  • Hoe zet u de vraag uit? Hoe bereikt u de juiste doelgroep? Hoe communiceert u met de crowd? Hoe zorgt u dat de communicatie over en weer met de crowd een continu proces wordt?


Opvolging resultaat crowdsourcing

Naast het uitzetten van een crowdsouring vraag is het net zo belangrijk om te weten hoe u met alle informatie en ideeŽn om moet gaan. Zodat het gehele crowdsourcingsproces bijdraagt aan de gestelde doelstellingen.

  • Hoe koppelt u terug naar de crowd? Hoe filtert u de informatie? Wie is hiervoor verantwoordelijk? En wie moet bij welke onderwerpen betrokken worden?


DaaD Consultancy
daadkrachtig in verandermanagement